fbpx
Trustpilot
Rendement op vastgoed berekenen

Hoe bereken ik het rendement op mijn vastgoed?

 • Makkelijk bij een vast rendement op ons zakelijk hypothekenfonds
 • Ingewikkelder bij verhuur en eventuele waardestijging
 • Reken altijd met het nettorendement

Hoe berekent u het rendement op vastgoed? Het is een belangrijke vraag die veel investeerders stellen. Bij ons is het simpel. U ontvangt 6% nettorendement per jaar. We berekenen geen aanvullende kosten of fees, dus de opbrengst is volledig transparant. Investeert u zelf in vastgoed, bijvoorbeeld voor de verhuur? Dan is de berekening iets ingewikkelder.

6% vast rendement per jaar, netto

Hoe kunt u het rendement op vastgoed berekenen? Bij ons is het eenvoudig. U hoeft namelijk geen berekening te maken, dat hebben wij alvast voor u gedaan. Wij bieden 6% rendement op uw investering, netto. Dat rendement ontvangt u per kwartaal, als passief inkomen.

Investering: 100.000 euro
Rendement per jaar: 6%
Passief inkomen per kwartaal: 1.500 euro

Investering: 250.000 euro
Rendement per jaar: 6%
Passief inkomen per kwartaal: 3.750 euro

Zelf uw rendement uit verhuur berekenen

Hoe berekent u het rendement op vastgoed, bijvoorbeeld bij verhuur? De berekening is dan iets ingewikkelder. Bovendien krijgt u te maken met een bruto rendement en een netto rendement. We proberen het zo helder mogelijk uit te leggen.

Het bruto rendement berekent u met de volgende formule:

 • Bruto rendement = (jaarlijkse huuropbrengst / totale aankoopprijs (exclusief kosten)) x 100

Als we de formule invullen met een voorbeeld ziet dat er zo uit:

 • Bruto rendement = (12.000 euro / 300.000 euro) x 100 = 4%

We gaan in dit geval uit van 1.000 euro huuropbrengst per maand, dus 12.000 euro per jaar. U realiseert die opbrengst met een vastgoedobject dat u kocht voor 300.000 euro, exclusief kosten.

We berekenen op deze manier het bruto rendement. Om daar het netto rendement van te maken moet u de kosten meerekenen. Maakt u maandelijks bijvoorbeeld 100 euro kosten, onder andere voor gemeentelijke lasten? De netto huuropbrengst is dan geen 12.000 euro, maar 10.800 euro. Er blijft dan netto nog 3,6% rendement over.

Rendement uit waardestijging

Daarnaast maakt u mogelijk rendement uit een waardestijging van het vastgoed. Dus, hoe kunt u rendement op vastgoed berekenen? Reken met de (netto) opbrengst van huur, ten opzichte van het bedrag dat u investeerde. Tel daar een eventuele waardestijging bij op.

Houd er rekening mee dat een waardestijging niet gegarandeerd is. In theorie kan vastgoed zelfs in waarde dalen. Dat gaat dan ten koste van het totale (netto) rendement. Als u zelf investeert in vastgoed door een pand te kopen brengt dat relatief veel risico met zich mee.

Investeer in vastgoed via ons hypothekenfonds

Wij verstrekken zakelijke hypotheken aan vastgoedondernemers met een goed plan. Zij hebben hun sporen bewezen en zoeken tijdelijk financiering om hun plannen te realiseren. Wij kennen de ondernemers, begrijpen hun plannen en weten daardoor welke projecten we met weinig tot geen risico kunnen financieren.

Bij ons investeert u in het zakelijk hypothekenfonds. U ontvangt jaarlijks 6% rendement, netto. Dat is dus na aftrek van alle kosten. We berekenen geen aanvullende kosten of andere fees. Het nettorendement keren we ieder kwartaal uit, zodat u daarmee passief inkomen genereert.

FAQ: veelgestelde vragen over rendement op vastgoed berekenen

 • Hoe kan ik mijn rendement op vastgoed berekenen?
  Bereken het rendement door de opbrengst af te zetten tegen de investering die u doet. Ga bijvoorbeeld uit van de huuropbrengst, als u zelf een pand koopt om te verhuren. Bij ons ontvangt u een vast nettorendement van 6% per jaar, ten opzichte van uw investering. Het is dus niet nodig om zelf het rendement uit te rekenen.

 • Wat is een netto rendement (ten opzichte van bruto)?
  Een netto rendement houdt rekening met alle kosten die u moet maken. Het bruto rendement gaat uit van de opbrengst en de investering, maar gaat voorbij aan de kosten die u maakt. Reken daarom altijd met het nettorendement. Bij ons ontvangt u een vast nettorendement van 6% per jaar.

 • Hoeveel rendement kan ik maken op vastgoed?
  Het rendement dat u kunt maken op vastgoed hangt af van allerlei situaties, waaronder de marktprijzen van vastgoed. Het bruto rendement uit verhuur ligt veelal rond de 4% per jaar, netto is dat iets lager. Een eventuele waardestijging komt daar bij. Wij bieden vast een nettorendement van 6% per jaar. Het rendement keren we ieder kwartaal uit, zodat u passief inkomen genereert.

Vastgoed met een vast rendement

U wilt investeren en bent natuurlijk benieuwd naar hoe u het rendement op vastgoed investeringen kunt berekenen. Dat leggen we u graag uit. Al ontvangt u bij ons een vast nettorendement van 6%. Op die manier maken we investeren veilig en makkelijk.

Heeft u vragen over investeren bij Pearl Capital? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 20 308 61 80 of vul ons contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op met Max

Max heeft een uitgebreide professionele achtergrond in de vastgoed- en financiële sector en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het vak.

Hij heeft zich gespecialiseerd als vermogensadviseur gedurende meer dan 10 jaar van zijn carrière. In die tijd heeft hij een diepgaande kennis opgebouwd van financiële planning, vermogensbeheer, investeringen en risicobeheer.