fbpx
Trustpilot
Samen investeren in vastgoed

Samen investeren in vastgoed: gezamenlijk lopen we minder risico

 • Door samen te investeren lopen we allemaal minder risico
 • Meer slagkracht, dus meer rendement met minder risico
 • Investeer in ons zakelijk hypothekenfonds vanaf €100.000

Samen investeren in vastgoed: wat zijn de mogelijkheden en welke voordelen levert dat op? Die vragen krijgen we regelmatig. Door gezamenlijk te investeren in vastgoed lopen we allemaal minder risico. Dat komt door het geld dat we bij elkaar brengen in ons fonds, door de diverse vastgoedplannen die we financieren én door onze kennis en expertise.

Zou u zelf een pand aankopen? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de juiste aankoopprijs, voor het vinden van een huurder en voor het beheer en onderhoud. Er komt meer bij kijken dan u misschien zou denken. Kiest u voor ons zakelijk hypothekenfonds? Dan doen we het samen. Bovendien kopen wij geen vastgoed. In plaats daarvan financieren we vastgoedplannen, door vastgoedprofessionals die we kritisch beoordelen en vaak al goed kennen uit ons netwerk.

Hoe kunt u samen investeren in vastgoed?

Stel dat u samen wilt investeren in vastgoed. Hoe kunt u dat aanpakken? U zou ervoor kunnen kiezen om met bekenden een pand te kopen. Zorg dat u die mensen kunt vertrouwen en dat zij vergelijkbare financiële doelen en verwachtingen hebben. Kies bovendien de passende juridische structuur, zoals een vennootschap onder firma (VOF) of een besloten vennootschap (BV), afhankelijk van jullie investeringsplannen.

Maak heldere afspraken met elkaar, bijvoorbeeld over de aankoop, de huurder en het beheer en onderhoud. Financieren jullie het pand uit eigen middelen? Of met een financiering? Het zijn allemaal zaken om over na te denken. Het is complexer dan u misschien denkt. Als alternatief kunt u vanaf €100.000 investeren in ons zakelijk hypothekenfonds. Daarin brengen we investeerders samen, met dezelfde financiële mogelijkheden, behoeften en verwachtingen als u.

Meerdere vastgoedplannen van vastgoedprofessionals

U investeert bij ons in een fonds. Dat fonds gebruiken we om de plannen van vastgoedprofessionals te financieren. Zij hebben bijvoorbeeld plannen voor de ontwikkeling of herontwikkeling van vastgoed. Zowel hun plannen als de professionals zelf beoordelen we kritisch. Vaak kennen we hen al goed uit ons netwerk.

Wij brengen meerdere investeerders zoals u samen. Vanuit het fonds financieren we meerdere vastgoedplannen. Dat doen we standaard met een korte looptijd. We verstrekken een brugfinanciering, die de vastgoedprofessionals gebruiken tot aan de definitieve financiering door een (groot)bank. Dat laat vaak even op zich wachten, dus ontstaat er voor ons een mogelijkheid om een gezond rendement te maken.

Het 1e recht van hypotheek en onze expertise

U investeert altijd met het 1e recht van hypotheek en onder notariële vastlegging. Zo bouwen we een aantal zekerheden in. Bovendien spreiden we de investeringen over meerdere vastgoedplannen, van vastgoedprofessionals die we goed kennen en kritisch beoordelen. Dankzij onze expertise kunt u samen met andere vermogenden op een veilige manier investeren.

De vastgoedprofessionals betalen ons hypotheekrente voor hun zakelijke financiering. Die rente gebruiken wij om u een gezond rendement van 6% per jaar te betalen. Dat keren we ieder kwartaal uit. Zo genereert u met uw vermogen een passief inkomen. Het is een veilige manier om gezamenlijk in vastgoed te investeren, terwijl dat een gezond rendement oplevert.

FAQ: veelgestelde vragen over samen investeren in vastgoed

 • Met wie kan ik samen investeren in vastgoed?
  U kunt samen investeren in vastgoed met wie u wilt, zoals vrienden, familie of andere vermogenden. Houd er rekening mee dat u samen goede afspraken moet maken. Zorg dat u dezelfde financiële mogelijkheden, behoeften en verwachtingen heeft. Regel de juridische structuur, zoals in een VOF of BV.

 • Waarom zou ik gezamenlijk investeren in vastgoed?
  Door gezamenlijk te investeren creëert u meer slagkracht én beperkt u de risico’s. Samen heeft u meer te investeren. Andersom kunt u de investeringen spreiden over meerdere plannen of projecten. Die spreiding verlaagt het individuele risico. Met ons zakelijk hypothekenfonds investeert u in financieringen voor meerdere vastgoedplannen.

 • Wat zijn de risico’s en nadelen?
  Investeren in vastgoed kent risico’s. Dat geldt voor de waardeontwikkeling, een huurder en het beheer en onderhoud als u zelf een pand koopt. Door gezamenlijk te investeren moet u onderling met elkaar afstemmen hoe u de investering doet. Kiest u voor ons zakelijk hypotheekfonds? Dan investeert u vanaf €100.000 in financieringen voor vastgoed. U ontvangt een vast rendement van 6% per jaar.

Samen investeren in vastgoed

Wilt u samen investeren in vastgoed? Bij ons investeert u in een zakelijk hypothekenfonds. U ontvangt een gezond rendement van 6% per jaar, dat we per kwartaal uitbetalen.

Heeft u vragen over investeren bij Pearl Capital? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 20 308 61 80 of vul ons contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op met Max

Max heeft een uitgebreide professionele achtergrond in de vastgoed- en financiële sector en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het vak.

Hij heeft zich gespecialiseerd als vermogensadviseur gedurende meer dan 10 jaar van zijn carrière. In die tijd heeft hij een diepgaande kennis opgebouwd van financiële planning, vermogensbeheer, investeringen en risicobeheer.