fbpx
Trustpilot
Alternatief voor sparen

Alternatief voor sparen: welke veilige keuze is de beste?

 • Wat is het beste alternatief voor een spaarrekening?
 • Alternatief: meer rendement dan de rente bij sparen
 • Kunt u veilig beleggen zoals op een spaarrekening?

Je zoekt een alternatief voor sparen. Hoe maakt u veilige keuze voor uw spaargeld? Sparen is de veiligste optie, maar daarmee niet automatisch de meest aantrekkelijke. De lage spaarrente levert weinig rendement op. En sterker nog, bij hoge inflatie kan sparen zelfs geld ‘kosten’.

Hoe zit dat precies en wat is het beste alternatief voor uw spaargeld? We leggen het u uit. Daarbij maken we onderscheid tussen vermogensgroei en vermogensbehoud. Bijvoorbeeld met de wens om een passief inkomen te genereren. Dat inkomen kunt u gebruiken zoals u wilt, terwijl het kapitaal behouden blijft.

Welke alternatieven voor een spaarrekening zijn er?

Het alternatief voor sparen is investeren, bijvoorbeeld door te beleggen. Dat kan op een aantal verschillende manieren:

 • Zelf beleggen in aandelen of aandelenfondsen
  Dit sparen alternatief kent relatief veel risico, maar is goed geschikt voor vermogensgroei. Je kunt een aantrekkelijk rendement maken, als u weet wat u doet. Aandelenfondsen helpen om het risico te spreiden, maar zelfs de fondsen vereisen enige kennis van aandelen, de aandelenmarkt en investeren.

 • Zelf beleggen in vastgoed (door een pand te kopen)
  Denkt u aan vastgoed als alternatief voor een spaarrekening? Dat kan een aantrekkelijk rendement opleveren. Houd er rekening mee dat u zelf verantwoordelijk bent voor het beheer, onderhoud en de eventuele verhuur. Als u daarvoor een specialist inschakelt gaat dat ten koste van het rendement dat u maakt.

 • Investeren in ons zakelijk hypothekenfonds
  Ons zakelijk hypothekenfonds is misschien wel het beste veilige alternatief voor sparen. Je investeert altijd met het 1e recht van hypotheek, met een notariële vastlegging en standaard voor een periode van 18 maanden. Daarna heeft u de mogelijkheid om te verlengen. Je ontvangt 6% rendement per jaar, dat we per kwartaal uitkeren.

Voor vermogensgroei of vermogensbehoud (met passief inkomen)

Zoekt u het beste alternatief voor sparen, zelfs ten opzichte van een fiscaal vriendelijke spaar BV? Houd rekening met de verschillende doelen, grofweg vermogensgroei of vermogensbehoud (met een passief inkomen).

Gaat het u om vermogensgroei? Zoek naar een hoog rendement, dat u meteen kunt herinvesteren. Dan profiteert u van het rente-op-rente-effect, waardoor uw vermogen op den duur steeds harder groeit. Tenminste, zolang u rendement blijft maken. U loopt relatief veel risico, omdat bijvoorbeeld aandelenkoersen ook kunnen dalen.

Kiest u voor vermogensbehoud en het genereren van een passief inkomen? Het inkomen dat u met het vermogen genereert kunt u gebruiken zoals u wilt. Het kapitaal blijft behouden, waardoor u dit oneindig vol kunt houden en de voordelen blijft genieten.

Investeer in ons zakelijk hypothekenfonds

Ons zakelijk hypothekenfonds genereert een passief inkomen vanuit uw vermogen. Je kunt investeren vanaf €100.000. Bij ons investeert u in een fonds, waarmee we vastgoedprofessionals financieren. Zij hebben goede plannen voor de ontwikkeling of herontwikkeling van vastgoed.

Wij verstrekken ze financiering, waarover zij hypotheekrente betalen. Die rente gebruiken we om u het rendement uit te keren. We betalen een vast rendement van 6% per jaar, dat we elk kwartaal uitkeren. U investeert altijd met het 1e recht van hypotheek, onder notariële vastlegging en standaard voor een looptijd van 18 maanden. U kunt uw investering daarna natuurlijk verlengen.

FAQ: veelgestelde vragen over het alternatief voor sparen

 • Welke alternatieven zijn er voor sparen?
  Zoekt u een alternatief voor sparen? U kunt investeren, bijvoorbeeld door te beleggen. Dat kan in aandelen en aandelenfondsen, in vastgoed en bijvoorbeeld in ons zakelijk hypothekenfonds. Lees over de mogelijkheden voor vermogensgroei of vermogensbehoud met een passief inkomen.

 • Wat is een veilig alternatief voor een spaarrekening?
  Belegt u in aandelen, opties of andere beleggingsproducten? Dat kent relatief veel risico, zelfs als u zorgt voor een goede spreiding. Ook vastgoed in de traditionele vorm kent meerdere risico’s. Ons zakelijk hypothekenfonds is een veiliger alternatief voor sparen.

 • Hoe werkt jullie zakelijk hypothekenfonds?
  U investeert vanaf €100.000 in ons fonds, waarmee we goede plannen van vastgoedprofessionals financieren. Zij ontwikkelen of herontwikkelen en betalen rente over de financiering. Die rente gebruiken we om u een vast rendement van 6% per jaar uit te keren.

Investeren als alternatief voor sparen

Wilt u investeren als alternatief voor sparen? Bij ons investeert u in een veilig zakelijk hypothekenfonds.

Heeft u vragen over investeren bij Pearl Capital? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 20 308 61 80 of vul ons contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op met Max

Max heeft een uitgebreide professionele achtergrond in de vastgoed- en financiële sector en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het vak.

Hij heeft zich gespecialiseerd als vermogensadviseur gedurende meer dan 10 jaar van zijn carrière. In die tijd heeft hij een diepgaande kennis opgebouwd van financiële planning, vermogensbeheer, investeringen en risicobeheer.