fbpx
Trustpilot
Investeren in vastgoed voor beginners

Investeren in vastgoed voor beginners

 • Leer begrijpen hoe vastgoedinvesteringen werken
 • Ontdek de voordelen én de risico’s van investeren in vastgoed
 • Begin zelf met veilig investeren in vastgoed

Benieuwd naar de mogelijkheden om te investeren in vastgoed, voor beginners? Daar helpen we u graag bij. Sterker nog, veel van onze investeerders hebben weinig tot geen ervaring met vastgoed. Juist voor hen bieden we de mogelijkheid om te profiteren van de voordelen van vastgoed. Wij zetten de voordelen én de risico’s voor u op een rij.

Hoe kunt u beginnen met investeren in vastgoed?

Voordat u kunt beginnen met investeren in vastgoed is het verstandig om de kern daarvan te begrijpen. U kunt namelijk op een paar manieren investeren:

 • Zelf vastgoed kopen (en verhuren)
  U koopt zelf een pand, dat u eventueel kunt verhuren. Dat kan een woning, een magazijn of een andere ruimte zijn. U bent zelf verantwoordelijk voor de verhuur, en daarmee het rendement dat u kunt maken. Als u daarvoor partijen inschakelt maakt u kosten.

 • Beleggen in aandelen van vastgoedbedrijven
  U belegt in aandelen of aandelenfondsen. Als de vastgoedbedrijven goed presteren maakt u een mooi rendement. Andersom kan de koers ook dalen. Dat maakt het lastig om over een langere periode een stabiel rendement te maken.

 • Investeren in ons zakelijk hypothekenfonds
  U investeert in vastgoed via ons zakelijk hypothekenfonds. Wij verstrekken zakelijke hypotheken aan vastgoedprofessionals. Zij betalen daarover hypotheekrente. Die rente gebruiken wij om u een vast rendement van 6% per jaar uit te keren.

Wat zijn de risico’s van investeren in vastgoed?

Iedere investering kent risico’s, dat geldt voor zowel vastgoed als voor aandelen, opties en zelfs voor obligaties. Specifiek voor vastgoed kleven er risico’s aan bijvoorbeeld:

 • De waarde van een woning, kantoor, winkel of ander pand
 • Eventuele leegstand, dus geen huuropbrengsten
 • (Groot) onderhoud dat kosten met zich meebrengt


Het is belangrijk om de voordelen (een mooi rendement) af te wegen tegen de risico’s die u loopt, als u denkt aan investeren in vastgoed voor beginners. U kunt beginnen met beleggen in vastgoed door de risico’s zoveel mogelijk af te dekken, terwijl u andersom een mooi rendement maakt.

Veilig investeren: ons zakelijk hypothekenfonds

Dus, hoe begint u met investeren in vastgoed? Bij ons start dat met ons zakelijk hypothekenfonds. Dat betekent dat u vanaf €100.000 instapt in ons fonds. Wij gebruiken het fonds om zakelijke hypotheken te verstrekken. Over die hypotheken betalen vastgoedprofessionals hypotheekrente. De rente gebruiken we om u een vast rendement van 6% per jaar uit te keren.

U investeert altijd met het 1e recht op hypotheek. Bovendien bedraagt de looptijd maar 18 maanden, om er rustig mee te beginnen. Na die periode mag u de investering natuurlijk verlengen (wat al onze investeerders tot nu toe altijd hebben gedaan).

FAQ: veelgestelde vragen over investeren in vastgoed voor beginners

 • Waar moet ik op letten bij investeren in vastgoed voor beginners?
  Het is belangrijk om veilig te investeren, met een gezond rendement. Voorkom dat u teveel omkijken heeft naar uw investering. Let in ieder geval op een notariële inschrijving en bijvoorbeeld het 1e recht van hypotheek. Dan doet u een veilige belegging, waarmee u bijvoorbeeld een passief inkomen genereert.

 • Welke zekerheden bieden jullie voor beginners zoals ik?
  Bij ons investeert u altijd met het 1e recht van hypotheek en volgens een notariële inschrijving. Bovendien spreiden we ons fonds over vastgoedprojecten. Zo financieren we vastgoedprofessionals, met een goed plan voor ontwikkeling of herontwikkeling. In veel gevallen kennen we die professionals zelfs uit ons netwerk.

 • Welke risico’s kent investeren in vastgoed?
  Investeren kent risico’s, dat geldt ook voor investeren in vastgoed. Zou u zelf een pand kopen? Dan loopt u het risico op leegstand (dus geen verhuur), waardedaling en (groot) onderhoud. Dat zijn risico’s waar u met ons zakelijk hypothekenfonds geen last van heeft.

Hoe begint u met investeren in vastgoed?

Wilt u investeren in vastgoed voor beginners en zoekt u naar de beste manier? Wij bieden een veilige investering, waar u zo min mogelijk omkijken naar heeft. In plaats daarvan investeren wij vanuit het fonds, door financieringen te verstrekken aan vastgoedprofessionals. Zij hebben goede plannen voor (her)ontwikkeling, die we kritisch controleren. U ontvangt in ruil voor uw investering jaarlijks 6% rendement, dat we ieder kwartaal uitbetalen.

Heeft u vragen over investeren bij Pearl Capital? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 20 308 61 80 of vul ons contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op met Max

Max heeft een uitgebreide professionele achtergrond in de vastgoed- en financiële sector en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het vak.

Hij heeft zich gespecialiseerd als vermogensadviseur gedurende meer dan 10 jaar van zijn carrière. In die tijd heeft hij een diepgaande kennis opgebouwd van financiële planning, vermogensbeheer, investeringen en risicobeheer.