fbpx
Trustpilot
Home  >  Blog  >  Alternatieve financiering voor vastgoedprofessionals populair
Alternatieve financiering voor vastgoedprofessionals populair
Datum: 23 april 2024

Alternatieve financiering voor vastgoedprofessionals populair

Het zoeken naar alternatieve financieringsmogelijkheden voor vastgoed, buiten de gevestigde banken om, wordt steeds populairder. Ondernemers en investeerders ontdekken massaal de voordelen van niet-bancaire financieringsopties. Specialisten in vastgoedfinanciering merken een duidelijke toename in interesse, vooral onder midden- en kleinbedrijven en investeerders in vastgoed.

Zij zien in deze tijden van economische fluctuaties de waarde van flexibele en snelle financieringsoplossingen. Bij Pearl Capital herkennen we dat. Daarom bieden we investeerders de kans om met het 1e recht van hypotheek te investeren in ons zakelijk hypothekenfonds.

Alternatieve financiering: veel sneller

Experts leggen uit dat veel vastgoedprofessionals zoeken naar financiering. Ze krijgen bij de grootbanken te maken met lange wachttijden of met onnodig complexe procedures. Er blijkt vaak juist snelheid geboden, waardoor de professionals zoeken naar andere oplossingen. Een zakelijk hypothekenfonds kan ze veelal goed helpen.

Recente statistieken, waaronder die van het Centraal Bureau voor de Statistiek, laten een afname zien in het aantal financieringen dat wordt gerealiseerd via de banken. Dit benadrukt de verschuiving naar alternatieve financieringsmethoden. Ook experts uit de financiële sector, zoals Hein Wegdam van ING Real Estate Finance, erkennen de waarde van deze nieuwe spelers in de markt als een waardevolle aanvulling op de bestaande financieringsopties.

Voor (her)ontwikkeling van vastgoed

Een van de redenen voor de populariteit van niet-bancaire financiers is de snelheid waarmee financieringen geregeld kunnen worden. Vanuit een fonds met investeerders valt er snel te schakelen, waardoor vastgoedprofessionals niet lang hoeven te wachten op de nodige fondsen. Dat helpt om plannen voor ontwikkeling of herontwikkeling te realiseren, zonder eerst lang op de bank te moeten wachten.

Het gaat om zakelijke hypotheken, voor vastgoedprofessionals die goede plannen hebben. Een uitvoerig onderzoek naar de plannen én naar de professional garanderen een goede match. Bovendien investeren investeerders altijd met het 1e recht van hypotheek. Dat borgt hun investering, dus biedt een belangrijke mate aan zekerheid.

Zonder lang op de bank te moeten wachten

De nieuwe spelers staan niet alleen bekend om hun brede scala aan financieringsopties, maar ook om de persoonlijke benadering en de expertise van het team. Elke financieringsaanvraag wordt gezien als uniek, waarbij maatwerk en persoonlijke aandacht vooropstaan. De financiers leggen uit dat ze niet alleen financiering bieden, maar ook een partnerschap waarbij ze samen naar de beste oplossing zoeken.

Deze persoonlijke en deskundige benadering, in combinatie met de flexibiliteit en snelheid van niet-bancaire financiering, maakt de alternatieven heel interessant voor vastgoedprofessionals. Zij zoeken financiering voor hun plannen, zonder daarbij lang op de bank te moeten wachten.

Max

Gerelateerde artikelen

17 april 2024

Quote: Pearl Capital investeert uw vermogen in zakelijke hypotheken (private debt)

Prachtige reizen, snelle auto’s, fonkelende juwelen, stoere horloges en oogverblindende woningen. Joie de vivre, maar funest..

15 april 2024

Landschap voor vastgoedfinanciering verandert snel

Het landschap van vastgoedfinanciering is aanzienlijk aan het verschuiven. Waar voorheen banken de primaire bron..

12 april 2024

Hoe kunt u 1.000, 25.000 of 100.000 euro investeren?

U overweegt wellicht om uw spaargeld aan het werk te zetten, zodat het in waarde..