Risico’s van investeren in vastgoed
- Risico op leegstand
- Verantwoordelijk voor beheer en onderhoud
- Zorg voor voldoende spreiding
Wat zijn de risico’s van investeren in vastgoed en hoe kunt u daar het best mee omgaan? Vastgoed biedt allerlei voordelen en mogelijkheden, maar kent ook een aantal nadelen en risico’s. Wij zetten ze voor u op een rij en presenteren bovendien ons zakelijk hypothekenfonds als aantrekkelijk alternatief.
Wat zijn de risico’s?
Investeren in vastgoed kent een aantal risico’s:
- Risico op leegstand
Het belangrijkste risico bij investeren in vastgoed? Leegstand! Dat gaat direct ten koste van het rendement, omdat het vastgoed op dat moment niets opbrengt. Dat geldt voor zowel commercieel vastgoed (winkels, bedrijfspanden, magazijnen en meer) en voor woningen. Daarom is het belangrijk dat u een huurder weet te vinden, het liefst met een langlopend contract. - Hoge kosten voor beheer en onderhoud
Als u in vastgoed investeert door dit zelf aan te kopen bent u verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud. Het onderhoud kan kostbaar blijken en het beheer kan veel tijd kosten. Besteedt u het beheer en onderhoud uit? Dan maakt u daarvoor kosten, dus gaat dit ten koste van het rendement. - Gebrek aan spreiding over meerdere investeringen
Vastgoed vraagt om grote investeringen, als u eigen panden wilt kopen. Dat betekent dat u weinig spreiding kunt realiseren, als u begint met deze investeringen. Bij een gebrek aan spreiding loopt u meer risico, bijvoorbeeld als het segment waarin u investeerde minder goed presteert.
Ten slotte is de waarde van vastgoed door de jaren heen eigenlijk altijd gestegen. Maar, in theorie kan de waarde natuurlijk ook dalen. Op die manier gaat er veel rendement verloren of kan het lastig zijn om het vastgoed weer te verkopen (liquiditeitsrisico).
Twijfelt u over investeren in vastgoed en het rendement? Dan vormt ons zakelijk hypothekenfonds misschien een beter alternatief.
Ons zakelijk hypothekenfonds als alternatief
Wilt u zonder de typische risico’s toch investeren in vastgoed? Dan is indirect investeren een goede optie, bijvoorbeeld met ons zakelijk hypothekenfonds. U investeert vanaf €100.000 in ons fonds. Daarmee financieren we vastgoedprofessionals met goede plannen, bijvoorbeeld om vastgoed te (her)ontwikkelen. Dankzij de korte looptijd en het vaste rendement van 6% per jaar kunt u op een eenvoudige en veilige wijze investeren.
FAQ: veelgestelde vragen over de risico’s van investeren in vastgoed
- Wat zijn de risico’s van investeren in vastgoed?
Investeren in vastgoed kent risico’s, zoals leegstand van het pand. Dat gaat direct ten koste van het rendement, omdat er geen huurinkomsten worden gegenereerd. Daarnaast bent u verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud. Ook moet u zorgen voor voldoende spreiding, wat lastig is als u begint met investeren in vastgoed. - Hoe kan ik met minder risico investeren?
U kunt met minder risico investeren in vastgoed door indirect te investeren. Dan koopt u zelf geen woning of (bedrijfs)pand. In plaats daarvan belegt u bijvoorbeeld in ons zakelijk hypothekenfonds. - Hoe kan ik investeren in jullie vastgoedfonds?
U kunt vanaf €100.000 investeren in ons zakelijk hypothekenfonds. Wij gebruiken dat fonds om plannen van vastgoedprofessionals te financieren. Die professionals betalen ons hypotheekrente, die wij gebruiken om u een vast rendement van 6% per jaar te bieden.
Alternatief voor de risico’s van investeren in vastgoed
Wilt u investeren in vastgoed, maar zonder de typische risico’s? Ontdek ons zakelijk hypothekenfonds.
Heeft u vragen over investeren bij Pearl Capital? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 20 308 61 80 of vul ons contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.
- 10+ jaar ervaring
Neem contact op met Max
Max heeft een uitgebreide professionele achtergrond in de vastgoed- en financiële sector en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het vak.
Hij heeft zich gespecialiseerd als vermogensadviseur gedurende meer dan 10 jaar van zijn carrière. In die tijd heeft hij een diepgaande kennis opgebouwd van financiële planning, vermogensbeheer, investeringen en risicobeheer.