fbpx
Trustpilot
Home  >  Blog  >  Eenvoudig en veilig investeren in zakelijke hypotheken bij Pearl Capital
Eenvoudig en veilig investeren in zakelijke hypotheken bij Pearl Capital.
Datum: 11 december 2023

Eenvoudig en veilig investeren in zakelijke hypotheken bij Pearl Capital

Wie zegt dat investeren ingewikkeld moet zijn? Pearl Capital maakt het beleggers graag makkelijk. Met een eenvoudig en veilig zakelijk hypothekenfonds wil een gedreven team van ervaren vastgoedspecialisten het anders doen. ‘Ons motto is niet voor niets: keep it simple’.

Als Pearl Capital CEO Jacob Thalen uitlegt hoe het werkt klinkt dat bijna onwerkelijk eenvoudig. ,,Beleggers investeren bij ons in een zakelijk hypothekenfonds. Daarvoor vergoeden we ze 6% rente, netto. We berekenen geen fees, extra kosten of andere addertjes onder het gras. En beleggers hebben altijd het eerste recht van hypotheek op het vastgoed dat wij financieren.”

Jarenlange praktijkervaring

Gevraagd naar de visie en zienswijze van Pearl Capital blijkt die voort te komen uit jarenlange praktijkervaring. ,,Gezamenlijk hebben we meer dan 20 jaar ervaring met vastgoed en financiering, bijvoorbeeld als ontwikkelaars en vastgoedfinanciers. Daardoor kennen we het klappen van de zweep, en weten we waar de pijnpunten zitten in de branche.”

Pearl Capital verstrekt kortlopende (brug)financiering aan vastgoedprofessionals. Thalen schetst een recent scenario: ,,Een ondernemer in Amsterdam kocht een prachtig grachtenpand, om er vijf appartementen van te maken voor de verhuur. Financiering door de bank bleek ingewikkeld, en zou te lang gaan duren. Daarnaast was een bouwdepot niet mogelijk bij de bank. Wij financierde de aankoop en de gehele renovatie met een bouwdepot. Na de renovatie zal de vastgoedondernemer de appartementen herfinancieren bij een grootbank. Dat geeft ons vooraf een duidelijke exit-strategie, terwijl de ondernemer direct geholpen is en vooruit kan.”

Sneller, soepeler en flexibeler

De werkwijze is sneller, soepeler en flexibeler dan die van grootbanken en andere financiers. ,,Er is bij vastgoedprofessionals veel behoefte aan kapitaal. Andersom zoeken beleggers naar veilige en eenvoudige investeringen, waar ze vooral niet te veel omkijken naar hebben. Wij brengen de vraag en het aanbod bij elkaar.”

Beleggers beleggen bij ons voor een minimale looptijd van 18 maanden.Tijdens die periode keert Pearl Capital beleggers elk kwartaal een vast nettorendement van 6% uit. Na de eerste looptijd wordt de overeenkomst steeds met 6 maanden verlengd, zodat beleggers een blijvende cashflow creëren vanuit hun geïnvesteerd vermogen. ,,We merken dat de beleggers die we bedienen vooral geen omkijken willen hebben naar hun investering. Daarom houden we het graag simpel,” licht Thalen toe.

Zekerheden voor beleggers

,,Wij maken investeren eenvoudig voor beleggers, omdat wij ons huiswerk goed doen,” vertelt de CEO. Hij legt uit: ,,We betalen elk kwartaal 6% nettorendement uit. Dat betekent dat wij kritisch moeten kijken naar de zakelijke vastgoedprojecten die we kortlopend financieren. We financieren pas als we er volledig in vertrouwen, omdat we onze beleggers hoe dan ook zullen uitkeren. Als wij ons huiswerk verzaken zouden we snijden in ons eigen businessmodel.”

Bovendien biedt Pearl Capital aanvullende zekerheden. Beleggers krijgen altijd het eerste recht van hypotheek. Dat wil zeggen gezamenlijk, over alle lopende projecten. Daarnaast tekenen vastgoedprofessionals altijd privé mee met de financiering. ,,We financieren maximaal 70% van het onderliggende pand. Daarnaast dient de exit -hoe krijgt Pearl Capital haar geld terug- duidelijk te zijn voordat wij een financiering verstrekken,” vult Thalen aan.

Met zekerheid investeren vanaf €100.000

Pearl Capital wil het iedereen die vanaf €100.000 kan investeren eenvoudig en makkelijk maken. ,,Onze beleggers zoeken rendement op hun investering, bijvoorbeeld om van te leven of om extra goed van te leven. Daarom nemen we het financiële huiswerk graag van hen over,” zegt Thalen.

Hij vervolgt: ,,Nog niemand van onze investeerders heeft opgezegd, omdat ze waarderen hoe makkelijk we het ze maken. Het is voor ons heel belangrijk bewijs dat we het goed doen, dus dat we ons product nu aan een groter publiek kunnen aanbieden.”

Onderaan de streep wil Pearl Capital vooral ‘eenvoudige en veilige beleggingen’ aanbieden. ,,Daarom geloven we niet in 1-op-1-financieringen, tussen financiers en ondernemers. Wij brengen beleggers samen, en financieren met hun kapitaal allerlei kortlopende vastgoedprojecten. Zo spreiden we de risico’s en kunnen we het nettorendement van 6% per jaar waarmaken,” besluit Thalen.

Bron: https://www.deondernemer.nl/

Bas

Gerelateerde artikelen

16 juli 2024

Wat is het beste alternatief voor spaargeld? Maak meer rendement

Vermogende beleggers overwegen steeds vaker alternatieve manieren om hun kapitaal te laten groeien. Een aantrekkelijke..

3 juli 2024

Hoe investeert de industrie en wat betekent dat voor het investeringsklimaat?

Als vermogende investeerder bent u wellicht geïnteresseerd in kansen die niet alleen rendement opleveren, maar..

22 juni 2024

Wat betekent de ECB-pauze na de eerste renteverlaging voor investeerders?

In juni heeft de Europese Centrale Bank (ECB) een belangrijke beleidswijziging doorgevoerd door de rente..