fbpx
Trustpilot
Home  >  Blog  >  Records op aandelenbeurs, maar wantrouwen bij beleggers overheerst
Records op aandelenbeurs
Datum: 27 januari 2024

Records op aandelenbeurs, maar wantrouwen bij beleggers overheerst

Recentelijk zagen de aandelenbeurzen opmerkelijke records. De Dow Jones-index, de barometer van de Amerikaanse economie, bereikte onlangs een historisch hoogtepunt van boven de 38.000 punten. Tegelijkertijd behaalde de S&P 500, bestaande uit de 500 grootste Amerikaanse aandelen, ook recordhoogtes. Deze trends bevestigen de kracht van de Amerikaanse economie en onderstrepen de voortdurende groei in deze sector.

Deskundigen wijzen op verschillende factoren die bijdragen aan deze opwaartse trend. Joost van Leenders, een gerespecteerde beleggingsstrateeg, benadrukt de weerbaarheid van de economie ondanks renteverhogingen en strakker monetair beleid. Dit heeft geleid tot een stabiel niveau van bedrijfswinsten, vooral in de Verenigde Staten.

Toch is er twijfel over de werkelijke waarde van aandelen, en wantrouwen over de mogelijke volatiliteit de komende periode. Er zijn verschillende onderliggende effecten, die veel invloed hebben op de aandelenkoers. Daardoor zien de marktontwikkelingen er op dit moment misschien gunstiger uit dan ze zijn. Analisten verwachten een versmalling van de rally, waardoor alternatieven voor aandelen voorlopig interessant blijven. Vastgoed bewijst zich bijvoorbeeld jaar na jaar als een stabiele investering om uw vermogen te beleggen.

Invloed van de renteverwachting

Mary Pieterse-Bloem, Chief Investment Officer bij Rabobank en hoogleraar financiële markten, benadrukt de cruciale rol van renteverwachtingen in het stuwen van aandelenkoersen. Deze inzichten zijn van onschatbare waarde voor u als belegger, vooral wanneer u uw portfolio diversifieert met vastgoedinvesteringen.

Interessant is de observatie dat de recente rally in aandelenkoersen grotendeels wordt aangedreven door een selecte groep technologieaandelen, vaak aangeduid als de ‘Magnificent Seven’: Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia en Tesla. Deze trend toont de invloed van technologie in de huidige markt, maar benadrukt ook het belang van diversificatie in uw beleggingsstrategie.

Ook internationaal stijgingen

Op internationaal vlak zien we vergelijkbare bewegingen. In Japan, bijvoorbeeld, stijgen de aandelenkoersen snel, deels door een lage rente die druk legt op de yen en de exporterende bedrijven ten goede komt. De Nikkei-index nadert zijn recordniveau, een teken van groei en potentieel in de Aziatische markten.

Terwijl de wereld zich voorbereidt op een druk verkiezingsjaar in 2024, met significante geopolitieke veranderingen en mogelijkheden, biedt vastgoed een stabiele en betrouwbare investeringsoptie. In tegenstelling tot de vaak volatiele aandelenmarkt, biedt vastgoed een tastbaar en duurzaam investeringsalternatief, een factor die u als vermogende belegger zeker zult waarderen.

Bij Pearl Capital investeert u in een zakelijk hypothekenfonds. Dat fonds kent niet de volatiliteit van de aandelenmarkt, maar biedt een vast rendement van 6% per jaar. Dat betalen we ieder kwartaal uit, zodat u een passief inkomen genereert.

Paul contact
Paul

Gerelateerde artikelen

16 juli 2024

Wat is het beste alternatief voor spaargeld? Maak meer rendement

Vermogende beleggers overwegen steeds vaker alternatieve manieren om hun kapitaal te laten groeien. Een aantrekkelijke..

3 juli 2024

Hoe investeert de industrie en wat betekent dat voor het investeringsklimaat?

Als vermogende investeerder bent u wellicht geïnteresseerd in kansen die niet alleen rendement opleveren, maar..

22 juni 2024

Wat betekent de ECB-pauze na de eerste renteverlaging voor investeerders?

In juni heeft de Europese Centrale Bank (ECB) een belangrijke beleidswijziging doorgevoerd door de rente..