fbpx
Trustpilot
ROI Berekenen

Hoe berekent u de ROI?

 • Wat is de definitie van ROI?
 • Met welke formule berekent u de ROI?
 • Hoe berekent u het rendement op vastgoed?

Hoe berekent u de ROI op investeringen? Het rendement is misschien wel het belangrijkste van een investering. Immers, u wilt dat deze zoveel mogelijk oplevert. Dus, hoe berekent u de ROI en hoe zit dat specifiek voor vastgoed? We leggen het u graag uit.

ROI berekenen: hoe doet u dat?

Hoe berekent u de ROI? En wat is dat eigenlijk?

ROI staat voor Return on Investment. Het is het rendement op uw investering. Dus investeert u bij ons €100.000? Dan is de 6% rendement die u ontvangt de ROI. Wij maken het u daarmee graag makkelijk, ook voor de berekening.

U kunt zelf de ROI berekenen van iedere investering die u doet. Dat wil zeggen, als u weet welk rendement dat oplevert. Of als u kunt inschatten welk rendement u mag verwachten.

De ROI van een investering is belangrijk als u investeringskeuzes maakt. Dus twijfelt u tussen een investering in ons hypotheekfonds en bijvoorbeeld de aankoop van eigen vastgoed? Of denkt u eraan om spaargeld te investeren, zodat u daarmee meer rendement kunt maken? In die gevallen is het verstandig om te bedenken hoe u de ROI kunt berekenen.

Return on investment: rendement op vastgoed

Dus, hoe berekent u de ROI? Bijvoorbeeld voor vastgoed? We leggen het u graag uit. In het geval van vastgoed kan dat namelijk iets complexer zijn. Dat heeft te maken met een verwacht rendement en de onzekerheden waarmee u te maken heeft.

U kunt het rendement op vastgoed berekenen door rekening te houden met de investering die u doet en de opbrengsten die u kunt verwachten. Die opbrengsten bestaan uit:

 • Eventuele waardestijging
 • Huuropbrengsten bij verhuur


Daar staan aan de andere kant kosten tegenover. U maakt kosten voor de aanschaf, net als voor de verhuur, voor het beheer en onderhoud van het pand. Daarnaast kan het pand zelf eventueel in waarde dalen. Al die aspecten maken het ingewikkelder. Dus, hoe berekent u de return on investment voor vastgoed? Trek de te verwachten kosten af van de opbrengsten. Zet de netto opbrengsten daarna af tegen de investering die u doet.

Hoe berekent u de ROI: een formule

Hoe berekent u de ROI als u een investering doet? Gebruik deze formule:

ROI = (netto opbrengst van de investering – kosten van de investering) / totale investering

Vermenigvuldig de uitkomst met 100%, om tot het percentage te komen. Dat ziet er als volgt uit als u kiest voor ons zakelijk hypothekenfonds:

ROI = (€6.000 – €0) / €100.000 x 100% = 6%

Zou u zelf investeren in vastgoed? Houd er dan rekening mee dat de berekening van de opbrengsten en de kosten van de opbrengsten ingewikkelder kan zijn. U moet aannames doen, waardoor ook de uiteindelijke return on investment die u berekent onzekerheid bevat.

FAQ: veelgestelde vragen over hoe u de ROI berekent

 • Hoe kan ik zelf de ROI van een investering berekenen?
  U kunt zelf de ROI van iedere investering berekenen. Trek de kosten voor de opbrengsten af van de netto opbrengsten die een investering oplevert. Deel dat bedrag door de totale investering die u doet. Vermenigvuldig de uitkomst daarna met 100%.

 • Hoe kan ik de ROI op vastgoed berekenen?
  Bereken de opbrengsten die u mag verwachten, bijvoorbeeld dankzij een waardestijving en verhuur van de ruimte. Trek daar de kosten van af, bijvoorbeeld voor de verhuur, beheer en onderhoud. Doe aannames om de return on investment van vastgoed te berekenen.

 • Waarom is het verstandig om de ROI te berekenen?
  Gebruik de ROI om een berekening te maken van het rendement op uw investering. Bereken op die manier wat een investering waarschijnlijk zal opleveren. Die informatie helpt u bij het bepalen wat de beste investering is, met het vermogen dat u beschikbaar heeft.

Hoe berekent u de ROI van ons zakelijk hypothekenfonds?

Wilt u investeren in vastgoed via ons zakelijk hypothekenfonds? Hoe u de ROI berekent is dan heel eenvoudig. Bij ons ontvangt u een vast en gezond rendement van 6% per jaar. Dat rendement betalen we ieder kwartaal uit. Zo genereert u een passief inkomen, met het vermogen dat u investeert.

Heeft u vragen over investeren bij Pearl Capital? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 20 308 61 80 of vul ons contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op met Max

Max heeft een uitgebreide professionele achtergrond in de vastgoed- en financiële sector en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het vak.

Hij heeft zich gespecialiseerd als vermogensadviseur gedurende meer dan 10 jaar van zijn carrière. In die tijd heeft hij een diepgaande kennis opgebouwd van financiële planning, vermogensbeheer, investeringen en risicobeheer.