fbpx
Trustpilot
Beleggen met spaargeld

Beleggen met spaargeld: wat is een veilige keuze?

 • Hoe kunt u spaargeld beleggen zonder risico?
 • Wat levert het op als u spaargeld belegt?
 • Zakelijk hypothekenfonds: investeren met het 1e recht van hypotheek

U wilt beleggen met spaargeld: hoe pakt u dat aan? U kunt beleggen in aandelen en aandelenfondsen, in ETF’s en in opties, obligaties of andere beleggingsproducten. Daarnaast kunt u denken aan vastgoed, zowel door zelf een pand te kopen als op andere manieren. Wat is een goede keuze om uw spaargeld te beleggen zonder risico? Of in ieder geval veilig?

We zetten de verschillende mogelijkheden voor u op een rij. Die mogelijkheden koppelen we aan doelen. U kunt namelijk beleggen met spaargeld om 1) uw vermogen te laten groeien of om 2) daarmee een passief inkomen te genereren.

Hoe kunt u spaargeld beleggen zonder risico?

Spaargeld beleggen zonder risico kan niet. Dat wil zeggen, niet helemaal vrij van risico. Zelfs een spaarrekening kent enig risico, in ieder geval boven de grens van het depositogarantiestelsel.

Het is wel mogelijk om spaargeld te beleggen zonder grote risico’s. In algemene zin is het verstandig om sparen en beleggen naast elkaar te zetten. Meer specifiek kunt u de risico’s beperken door goed te spreiden en voor een veilige investering te kiezen. Heel belangrijk zijn goede voorwaarden, een onderpand en duidelijke afspraken.

Tip: belegt u in ons zakelijk hypothekenfonds? Wij financieren vastgoedprofessionals met een goed plan voor (her)ontwikkeling. Wij kennen die professionals vaak uit ons netwerk en bekijken hun plannen kritisch. U investeert daarnaast altijd met het 1e recht van hypotheek en volgens notariële vastlegging.

Spaargeld en beleggen: 3 mogelijkheden

Hoe kunt u spaargeld beleggen? Er bestaan in ieder geval drie mogelijkheden. Wij zetten ze op een rij, inclusief het (meest belangrijke) doel dat erbij past.

1. Zelf beleggen in aandelen: vermogensgroei

Het beleggen van spaargeld in aandelen is goed geschikt om uw vermogen te laten groeien. Vooral zogeheten groeiaandelen (in plaats van dividendaandelen) bieden mogelijkheden tot groei. Houd er rekening mee dat u relatief veel risico loopt, omdat de waarde van aandelen sterk kan schommelen.

U kunt beleggen in aandelenfondsen of ETF’s om het risico te spreiden. Andersom zijn er turbo’s en opties beschikbaar, om een hefboom te creëren en meer risico te nemen. Zo bepaalt u zelf met hoeveel risico u het spaargeld wilt beleggen.

2. Zelf beleggen in vastgoed: voor groei of passief inkomen

U kunt spaargeld beleggen in vastgoed, voor zowel groei van uw vermogen als om een passief inkomen te genereren. Dat kunt u doen door zelf een pand aan te kopen, bijvoorbeeld een woning of een commercieel pand. Het vastgoed kan in waarde stijgen. Als u het pand verhuurt genereert dat een passief inkomen.

Houd er rekening mee dat de vastgoedmarkt ondoorzichtig kan zijn. Bovendien bent u zelf verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud, net als de verhuur. Schakelt u daar professionals voor in? Dan gaat dat ten koste van het rendement.

3. Veilig beleggen in ons zakelijk hypothekenfonds: voor passief inkomen

Wilt u veilig beleggen met spaargeld, het liefst zonder (veel) risico? Investeer dan in ons zakelijk hypothekenfonds. U zorgt daarmee voor een passief inkomen, dankzij 6% rendement per jaar. Het is een vast en gezond nettorendement, waar u verder geen omkijken naar heeft. We betalen het rendement per kwartaal uit.
U investeert met het 1e recht van hypotheek en volgens notariële vastlegging. Bovendien bedraagt de looptijd standaard 18 maanden. Na die periode heeft u natuurlijk de mogelijkheid om uw investering te verlengen, om te blijven profiteren van het rendement.

FAQ: veelgestelde vragen over beleggen met spaargeld

 • Hoe kan ik beleggen met spaargeld?
  U kunt op allerlei manieren beleggen met spaargeld. Vergelijk bijvoorbeeld beleggen in aandelen (individuele aandelen, fondsen, ETF’s, opties, etc.) met beleggen in vastgoed of investeren in ons zakelijk hypothekenfonds. We zetten die opties in dit artikel voor u op een rij.

 • Welke risico’s kent beleggen met spaargeld?
  Beleggen met spaargeld kent risico’s. Het risico is afhankelijk van de manier waarop u investeert. Weeg de risico’s af tegen het rendement, om de juiste keuze te maken. Stem het risico ook af op uw doel, zoals vermogensgroei of het genereren van een passief inkomen.

 • Hoe kan ik veilig beleggen met spaargeld?
  Investeer veilig in ons zakelijk hypothekenfonds. Dan loopt u weinig risico met uw spaargeld. U investeert vanaf €100.000 en altijd met het 1e recht van hypotheek. De looptijd bedraagt standaard 18 maanden. Wij financieren vanuit het fonds vastgoedprofessionals met een goed plan voor (her)ontwikkeling.

Spaargeld beleggen in ons zakelijk hypothekenfonds

Wilt u investeren in ons zakelijk hypothekenfonds? Of daar meer over weten? Het is een veilige manier om te beleggen, met weinig risico voor uw spaargeld.

Heeft u vragen over investeren bij Pearl Capital? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 20 308 61 80 of vul ons contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op met Max

Max heeft een uitgebreide professionele achtergrond in de vastgoed- en financiële sector en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het vak.

Hij heeft zich gespecialiseerd als vermogensadviseur gedurende meer dan 10 jaar van zijn carrière. In die tijd heeft hij een diepgaande kennis opgebouwd van financiële planning, vermogensbeheer, investeringen en risicobeheer.