fbpx
Trustpilot
Investeren in vastgoed of niet?

Investeren in vastgoed of niet: wat zijn de overwegingen?

 • Vastgoed kan in waarde stijgen en huuropbrengsten genereren
 • Verhuur, beheer en onderhoud vragen om inzet of kosten geld
 • Alternatief: ons zakelijk hypothekenfonds biedt 6% rendement

Moet u investeren in vastgoed of niet? Het is voor veel mensen met vermogen een lastige keuze. Wat is de overweging die zij maken? En wat zijn eigenlijk de voordelen en nadelen van vastgoedinvesteringen? Wij zetten ze op een rij, om u te helpen de beste keuze te maken. Bovendien presenteren we u graag ons veilige alternatief.

Vastgoed kent namelijk voordelen, zoals een mogelijke waardestijging en natuurlijk de huuropbrengsten. Aan de andere kant moet u een huurder vinden en bent u verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud. Bestaat er geen makkelijkere manier om rendement te maken met een investering in vastgoed? Ons zakelijk hypothekenfonds spreekt veel beleggers aan.

Waarom zou u investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed kan om een aantal redenen heel interessant zijn. U koopt vastgoed, dat door de jaren heen in waarde kan stijgen. Vooral op de lange termijn is dat vaak een veilige keuze gebleken. Bovendien kunt u huurinkomsten genereren, door de woning, de winkel, het kantoor of een ander (bedrijfs)pand te verhuren.

Als u twijfelt om te investeren in vastgoed of niet is het verstandig om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Daar helpen we u graag bij. We zetten bijvoorbeeld een investering in vastgoed en een belegging in aandelen naast elkaar. Ontdek op die manier wat het best bij u past, bijvoorbeeld als u een groot beschikbaar vermogen wilt investeren.

Wat zijn redenen om het niet te doen?

Maar, heeft investeren in vastgoed nog zin? Om daar antwoord op te geven zijn zowel de marktontwikkelingen als uw eigen voorkeur belangrijk. De markt voor vastgoed is steeds in ontwikkeling. Bij hoge prijzen voor vastgoed, wordt investeren daarin minder aantrekkelijk. Dat geldt ook voor een hoge (hypotheek)rente, als u denkt aan (gedeeltelijke) financiering.

En heeft investeren in vastgoed nog zin als het lastig kan blijken om een huurder te vinden? U bent daar zelf verantwoordelijk voor, net als voor het beheer en onderhoud van een pand. Dat kost tijd en moeite. Of het kost geld, als u er iemand voor inschakelt. Dat gaat ten koste van het rendement dat u kunt maken. Allemaal punten om te overwegen als u twijfelt om te investeren in vastgoed of niet.

Het alternatief: 6% rendement met ons hypothekenfonds

Wilt u wél profiteren van de voordelen van vastgoed, zoals een goed rendement? Maar heeft u liever geen omkijken naar een huurder, het beheer en onderhoud? Ons zakelijk hypothekenfonds is dan een interessant alternatief. U kunt daar, ook particulier, in investeren vanaf €100.000. U ontvangt een vast rendement van 6% per jaar, dat we ieder kwartaal uitkeren als passief inkomen.

Dat rendement realiseren we door de vastgoedplannen van vastgoedprofessionals te financieren. Zij willen bijvoorbeeld vastgoed ontwikkelen of herontwikkelen. Daarvoor sluiten ze bij ons een zakelijke hypotheek af. Over die hypotheek betalen ze hypotheekrente. Wij gebruiken die rente om u het rendement te betalen. U investeert altijd met het 1e recht van hypotheek en onder notariële vastlegging. Zo bieden we bij Pearl Capital graag zoveel mogelijk zekerheid.

FAQ: veelgestelde vragen over investeren in vastgoed of niet

 • Kan ik als beginner investeren in vastgoed?
  Ja, maar laat u daarover goed adviseren. Vastgoed kan complex zijn, vooral als u zelf een pand wilt kopen. Een fonds zoals ons zakelijk hypothekenfonds is voor beginnende vastgoedbeleggers vaak een meer veilige keuze. We vertellen u er graag meer over.

 • Heeft investeren in vastgoed nog zin?
  Ja, de vastgoedmarkt biedt nog altijd interessante kansen. Dat wil zeggen, als u breder kijkt dan zelf investeren in een eigen pand. Als de vastgoedprijzen hoog liggen en de rente hoog is worden veel opties minder aantrekkelijk. Ons zakelijk hypothekenfonds biedt nog mogelijkheden, dankzij het gezonde rendement, de korte looptijd en de garantie van het 1e recht van hypotheek.

 • Welk rendement mag ik verwachten?
  Het rendement van een investering op vastgoed hangt van veel zaken af, als u zelf een pand koopt. Kiest u voor ons zakelijk hypothekenfonds? Dan ontvangt u een vast rendement van 6% per jaar. Dat betalen we per kwartaal uit, zodat u daarmee passief inkomen genereert.

Hoe kunt u nog investeren in vastgoed?

Wilt u investeren in vastgoed? We leggen u graag uit of dat nog zin heeft en hoe onze investeerders dat aanpakken.

Heeft u vragen over investeren bij Pearl Capital? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 20 308 61 80 of vul ons contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op met Max

Max heeft een uitgebreide professionele achtergrond in de vastgoed- en financiële sector en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het vak.

Hij heeft zich gespecialiseerd als vermogensadviseur gedurende meer dan 10 jaar van zijn carrière. In die tijd heeft hij een diepgaande kennis opgebouwd van financiële planning, vermogensbeheer, investeringen en risicobeheer.