fbpx
Trustpilot
Geld investeren in vastgoed

Geld investeren in vastgoed: wat zijn de voordelen?

 • Waarom zou u geld investeren in vastgoed?
 • Geld investeren in vastgoed: wat zijn de mogelijkheden?
 • Investeren in onroerend goed met vast rendement van 6% per jaar

Waarom zou u geld investeren in vastgoed? Andere beleggers kennen de voordelen, die we u ook graag uitleggen. Door geld te investeren in onroerend goed behoudt u de waarde van uw kapitaal én genereert u een passief inkomen. Dat kan met weinig risico, bijvoorbeeld als u investeert in ons zakelijk hypothekenfonds. We vertellen u graag waarom we altijd zouden investeren in vastgoed met eigen geld.

Het is belangrijk om de basis goed te begrijpen, als u denkt aan geld investeren in vastgoed. Dat kan namelijk op verschillende manieren. U kunt individueel vastgoed aankopen, dat bezitten, beheren, verhuren en weer verkopen. Aan de andere kant kunt u investeren met veel minder omkijken. Wij maken het u graag makkelijk met ons zakelijk hypothekenfonds.

Geld investeren in vastgoed: hoe werkt dat?

U kunt investeren in vastgoed met eigen geld en met geleend geld (een financiering). In beide gevallen kunt u verschillende soorten vastgoed aankopen:

 • Residentieel vastgoed (woningen)
 • Commercieel vastgoed (kantoorruimte, winkels en andere bedrijfsgebouwen)
 • Industrieel vastgoed (magazijnen, fabrieken en distributiecentra)
 • Grond


Het type vastgoed dat u koopt heeft invloed op bijvoorbeeld de risico’s die u neemt, de mogelijkheden die u daarmee creëert en de specifieke eigenschappen van uw investering.

Wilt u op een veilige manier investeren in vastgoed, met eigen geld? Dan is ons zakelijk hypothekenfonds een interessant alternatief. U investeert in ons fonds. Dat fonds gebruiken we om de plannen van (vastgoed)ondernemers te financieren. Het zijn vaak ondernemers die we goed kennen, uit ons sterke netwerk. Zij hebben bijvoorbeeld plannen om commercieel vastgoed te herontwikkelen.

U investeert in ons fonds, standaard met een looptijd van 18 maanden. Na die periode kunt u de investering verlengen. Tijdens de looptijd ontvangt u een vast rendement van 6% per jaar, dat we ieder kwartaal uitbetalen. Het rendement betalen we uit de hypotheekrente die we ontvangen van de ondernemers die we financieren.

Geld investeren in onroerend goed: is dat niet ingewikkeld?

Investeren in ons zakelijk hypothekenfonds is heel eenvoudig. Investeert u bijvoorbeeld €100.000? We gebruiken dat geld samen met de investeringen van andere investeerders om (vastgoed)ondernemers te financieren. Dat betekent automatisch dat u gespreid investeert, dus daarmee minder risico loopt. Bovendien investeert u altijd met het 1e recht van hypotheek, voor extra zekerheid.

Zou u individueel een pand kopen, als residentieel, commercieel of industrieel vastgoed? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor een goede prijs voor de aankoop. Vervolgens moet u het beheer van het pand regelen en op zoek naar een goede huurder. Voor het rendement bent u afhankelijk van een eventuele waardestijging, plus de huurinkomsten. Staat het pand tijdelijk leeg? Dan gaat dat direct ten koste van het rendement. Geld investeren in onroerend goed kan dan inderdaad heel ingewikkeld zijn. 

Investeren in vastgoed met eigen geld

Zoekt u een manier om uw kapitaal te behouden en daarmee een stabiel passief inkomen te genereren? Dan is investeren in vastgoed met eigen geld een goed idee.

Investeert u bijvoorbeeld €100.000 van uw eigen geld in vastgoed? Dat levert een vast nettorendement van 6% per jaar op, dus €6.000. Dat rendement betalen we per kwartaal uit. Dat betekent dat u ieder kwartaal €1.500 rendement ontvangt. U creëert een stabiel passief inkomen, zonder dat u individueel een pand hoeft aan te kopen.

FAQ: veelgestelde vragen over geld investeren in vastgoed

 • Hoe kan ik mijn geld investeren in vastgoed?
  U kunt op meerdere manieren geld investeren in vastgoed. Maak het uzelf makkelijk met ons zakelijk hypothekenfonds. Of investeer door een individueel pand aan te schaffen. Houd er rekening mee dat u dan zelf verantwoordelijk bent voor een goede prijs, voor het beheer en om een goede huurder te vinden. Eventuele leegstand gaat direct ten koste van het rendement.

 • Hoe zorg ik voor een veilige investering?
  Investeert u in ons zakelijk hypothekenfonds? Dan zorgen we op meerdere manieren voor veiligheid over het geld dat u investeert in vastgoed. U investeert bij ons altijd met het 1e recht van hypotheek. Daarnaast financieren we alleen ondernemers met een goed plan. We doen uitgebreide due diligence en kennen de ondernemers vaak uit ons sterke netwerk. Bovendien investeert u standaard met een looptijd van 18 maanden. Daarna kunt u de investering verlengen als u dat wenst.

 • Welk rendement kan ik maken door geld te investeren in vastgoed?
  Bij ons ontvangt u een vast nettorendement van 6% per jaar over uw investering. Daarvoor heeft u geen omkijken naar de investering. Wij betalen het rendement per kwartaal uit. Zo genereert u een stabiel passief inkomen, zonder dat u daar actief mee aan de slag hoeft.

Geld investeren in vastgoed

Wilt u geld investeren in vastgoed, via ons zakelijk hypothekenfonds? We maken het u graag makkelijk.

Heeft u vragen over investeren bij Pearl Capital? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 20 308 61 80 of vul ons contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op met Max

Max heeft een uitgebreide professionele achtergrond in de vastgoed- en financiële sector en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het vak.

Hij heeft zich gespecialiseerd als vermogensadviseur gedurende meer dan 10 jaar van zijn carrière. In die tijd heeft hij een diepgaande kennis opgebouwd van financiële planning, vermogensbeheer, investeringen en risicobeheer.