fbpx
Trustpilot
Hoeveel geld heb ik nodig om in vastgoed te investeren?

Hoeveel geld heb ik nodig om in vastgoed te investeren?

 • Investeer vanaf 100.000 euro in ons zakelijk hypothekenfonds
 • Zelf een pand kopen vraagt om een grotere investering
 • Hoeveel mag u maximaal financieren als u vastgoed koopt?

Hoeveel geld heeft u nodig om in vastgoed te investeren? Bij ons kunt u investeren vanaf 100.000 euro. Zo maken we vastgoedinvesteringen graag toegankelijk voor een brede doelgroep. Bovendien verzamelen we investeringen van meerdere beleggers, om zakelijke hypotheken te verstrekken aan meerdere vastgoedondernemers. Dat zorgt voor spreiding, en dus minder risico. Ook heeft u altijd het eerste recht van hypotheek, dus maximale zekerheid.

Wilt u zelf een pand kopen, zoals een woning, winkelpand of een kantoor? U heeft daar gemiddeld (veel) meer geld voor nodig. U investeert bovendien in één pand, waardoor u een relatief hoog risico loopt op een waardedaling. Daarnaast bent u zelf verantwoordelijk voor de administratie, het beheer en onderhoud. Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor u op een rij.

Investeren in vastgoed

U kunt op verschillende manieren investeren in vastgoed. We werken twee scenario’s voor u uit:

Directe investering: een woning van 400.000 euro

Wilt u een woning kopen, voor 400.000 euro? Houd er rekening mee dat u boven op het aankoopbedrag kosten maakt. Het kan gaan om kosten zoals de overdrachtsbelasting (10,4% in 2024; bij 400.000 euro gaat het om 41.600 euro), om makelaarskosten en eventuele kosten voor renovatie, afwerking en inrichting. Houd daarom rekening met een budget tussen 450.000 en 500.000 euro.

Tip: wilt u in vastgoed investeren met een gedeeltelijke financiering? Veel banken verstrekken een financiering tot maximaal 80% van de waarde in verhuurde staat. Als de woning in verhuurde staat een waarde heeft van bijvoorbeeld 300.000 euro mag u maximaal 240.000 euro financieren. Dat betekent dat u 160.000 euro moet inbrengen, plus de kosten van 50.000 tot 100.000 euro.

Indirecte investering: 100.000 euro in ons zakelijk hypothekenfonds

Doet u een indirecte investering, bijvoorbeeld in ons zakelijk hypothekenfonds? Dat kan bij ons vanaf 100.000 euro. We berekenen geen aanvullende kosten of andere fees. Over uw investering ontvangt u een nettorendement van 6% per jaar. Dat is een vast rendement, dat we ieder kwartaal uitbetalen.

Investeert u 100.000 euro? Dat levert jaarlijks 6.000 euro rendement op. We betalen ieder kwartaal 1.500 euro rendement uit, waarmee u een passief inkomen genereert.

Houd rekening met de kosten

Hoeveel geld u nodig heeft om in vastgoed te investeren hangt dus af van een directe of indirecte investering. Houd daarnaast rekening met de kosten. Een directe investering kan een hoog rendement opleveren, maar kent ook aanvullende kosten. Dat geldt tijdens de aankoop (zoals hierboven beschreven) én tijdens het eigendom van het vastgoed. Houd rekening met kosten voor de administratie, beheer en onderhoud. Daarnaast betaalt u bijvoorbeeld gemeentelijke heffingen over het bezit van vastgoed.

Investeert u in ons zakelijk hypothekenfonds? We berekenen geen aanvullende kosten of andere fees. In plaats daarvan keren we een vast nettorendement uit, dus daar zijn alle kosten af van af. U betaalt mogelijk vermogensbelasting over uw investering in box 3. Dat geldt zowel voor ons zakelijk hypothekenfonds als voor een directe investering in vastgoed.

FAQ: veelgestelde vragen over hoeveel geld u nodig heeft om in vastgoed te investeren

 • Vanaf welk bedrag kan ik investeren in vastgoed?
  Bij ons investeert u vanaf 100.000 euro in ons zakelijk hypothekenfonds. Wij berekenen geen aanvullende kosten en fees. Over uw investering ontvangt u een vast nettorendement van 6% per jaar, uitgekeerd per kwartaal. Zo genereert u een passief inkomen.

 • Hoeveel eigen geld heb ik nodig om te investeren in vastgoed?
  Wilt u een pand kopen, dus direct investeren in vastgoed? Banken financieren veelal tot 80% van de waarde van het pand, in verhuurde staat. Rekening bijvoorbeeld met 70% van de waarde voor de verhuurde staat, en vervolgens 80% van die waarde. Een pand met een aankoopwaarde van 400.000 euro levert dan een maximale financiering op van 240.000 euro.

 • Welke bijkomende kosten betaal ik bij in vastgoed investeren?
  Bij ons betaalt u geen bijkomende kosten of andere fees. Wij berekenen onze kosten aan de vastgoedondernemers die we de zakelijke hypotheek verstrekken. Investeert u direct in vastgoed, door een pand aan te kopen? Houd dan rekening met 10 tot 20% kosten, boven op uw investering.

Investeren in vastgoed

Wilt u investeren investeren in vastgoed? Wij maken dat graag makkelijk.

Heeft u vragen over investeren bij Pearl Capital? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 20 308 61 80 of vul ons contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op met Max

Max heeft een uitgebreide professionele achtergrond in de vastgoed- en financiële sector en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het vak.

Hij heeft zich gespecialiseerd als vermogensadviseur gedurende meer dan 10 jaar van zijn carrière. In die tijd heeft hij een diepgaande kennis opgebouwd van financiële planning, vermogensbeheer, investeringen en risicobeheer.